Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Waar oud nieuw wordt

Heel Marktplaats afstruinen om tweedehands spullen te vinden is leuk, maar je vindt niet altijd wat je zoekt. En buiten dat (even tussen ons), zitten er een hoop gekken op die site. Dus even struinen in Scheveningen is ook niet verkeerd. Je hebt best een paar leuke 'vintage' winkels hier, zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Maar nu is er op de Kanaalweg nog een pareltje van een winkel bij gekomen; Atelier 34bc!

Ditjes & Datjes

De eerste keer dat je er snel langsloopt denk je dat iemand gewoon al zijn leuke spullen in de woonkamer heeft uitgestald voor het raam. Maar niet iets minder waar, de huiselijke etalage blijkt gewoon een winkel te zijn! Geen grote uithangborden of naam op de gevel, we hebben een atelier verscholen in deze straat ontdekt. Atelier 34bc zit naast Vers van de Gers, vlakbij bakkerij Michel, en hebben Ron y Sazon als buren. Dus je kan eerst een koffie drinken, dan shoppen en ook nog eten (als je wilt natuurlijk).Oud & Nieuw

De eigenaresse van Atelier 34bc is een ontzettend vriendelijke en vrolijke Franse. Ze vertelt honderduit over de meubelen en het leuke atelier. Samen met haar man zoekt ze naar oude meubelen, die ze vervolgens opknappen om weer te verkopen. Ook kunnen ze je oude meubelen in opdracht weer een opfrisser geven.

Het leuke en bijzondere aan dit proces is, dat het geheel ecologisch verantwoord is. De verf en bijvoorbeeld schuurpapier dat gebruikt wordt is biologisch afbreekbaar. Dat is beter voor het milieu en je gezondheid, en de kleuren die ze gebruiken zijn erg mooi. Het ziet er iets matter en minder heftig uit dan gewone verf.

Shop & meer

De winkel zit dus op de Kanaalweg 34 C, maar is beperkt open. Woensdag en donderdag zijn ze sowieso in de ochtend open, maar je kunt altijd even bellen. Wil je langs gaan (in de etalage staat erg veel dat je zo kan zien) om te snuffelen of je eigen meubel laten opknappen? Bel dan 06 84412076. Het gele kastje is al weg, dat je het even weet...

Delen