Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wandelen in de winter

Wandelen in de winterkou verfrist en verkwikt. Daarom de beste tips hoe je door de winter moet stappen. En het fijne is, je hebt alleen warme kleding en een stel goede schoenen nodig. Want de natuur is een feest aan zee, en jij bent altijd uitgenodigd! Buitengewone tips voor een frisse winterse neus!

De Haagse Routes

Mocht je wat inspiratie nodig hebben en ga je liever niet zelf op avontuur? Dan kan je altijd terecht bij de website van Den Haag Marketing. Zij hebben prachtige Haagse routes voor jullie uitgestippeld, waaronder een langs het strand!

Deze strandwandeling leidt je langs de kilometerslange Haagse kust: van Scheveningen strand en haven via het Zuiderstrand en het Westduinpark naar Kijkduin.


Onderweg kun je kiezen voor een rustige route of juist een variant met meer attracties en strandtentjes.

Eenmaal in Kijkduin aangekomen, kun je met het openbaar vervoer makkelijk naar het beginpunt terugkeren of de bus richting de Haagse binnenstad nemen. Of wandelen natuurlijk, want dat is helemaal gratis.

Een strandwandeling

Ben je op zoek naar een uitdaging? Loop dan mee met de winterse strand-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort met een overnachting in Noordwijk.

Een winterse tocht door weer en wind. En het is zeker een avontuur, want geen weersomstandigheden zijn te gek.

Overdag is het misschien afzien op het strand, maar ’s avonds heerlijk bijkomen in een warm hotel is niet verkeerd. Dit is helaas niet gratis, maar wel heel erg leuk om te doen, dus we wilden je toch deze tip geven.

Avontuur in de duinen

Even een frisse neus halen op het strand is geen straf. Maar op avontuur in de duinen ook zeker niet.

Het Westduinpark is een beschermd natuurgebied en zit vol verrassingen. Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin.


Het park heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering.

Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten-en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden.

Bos en duin

Vanaf dit Westduinpark loop je gemakkelijk even de Bosjes van Poot in. En dat is zeker de moeite waard.

Heuvelachtig landschap gaat over in prachtige eeuwenoude bomen. Ook schieten er in deze tijd van het jaar al wat krokussen of sneeuwklokjes uit de grond.

En mocht je nog zin hebben om even naar het strand te wandelen, dat kan want alles zit bij elkaar in de buurt.

We zijn kortom van alle natuurmarkten thuis op Scheveningen, strand, heide, bos, en duinen; je kan alles op een dag bezoeken. En dat allemaal gratis en voor niks! Een feest aan zee begint bij jezelf.Delen

Bekijk ook deze tips

In touw voor toerist

In 2018 bestaat de badplaats Scheveningen 200 jaar! In 1818 stichtte de Scheveninger Jacob Pronk hier het eerste badhuis van Nederland. Gedurende het hele jaar zijn er in Den Haag en Scheveningen festiviteiten onder de noemer Feest aan Zee. Ook Muzee Scheveningen besteedt deze zomer aandacht aan dit bijzondere feestjaar voor de badplaats met een buitengewone tentoonstelling.

Lees verder

Frisse blikken vergaderactie

​Zoekt u de perfecte locatie voor uw bijeenkomst? Makkelijk bereikbaar, dichtbij Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en die de mogelijkheid biedt voor inspannende en ontspannende teamactiviteiten? Dan bent u bij het Bilderberg Europa Hotel aan het juiste adres!

Lees verder

Wees er als de kippen bij in de Keizerstraat

Wat staat er dan vandaag op het tip menu hoor ik je denken? Een kip, en niet zomaar eentje, nee een onvervalste Alan & Pim’s kip.

Lees verder