Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wandelen in de winter

28 februari 2018 - Wandelen in de winterkou verfrist en verkwikt. Daarom de beste tips hoe je door de winter moet stappen. En het fijne is, je hebt alleen warme kleding en een stel goede schoenen nodig. Want de natuur is een feest aan zee, en jij bent altijd uitgenodigd! Buitengewone tips voor een frisse winterse neus!

De Haagse Routes

Mocht je wat inspiratie nodig hebben en ga je liever niet zelf op avontuur? Dan kan je altijd terecht bij de website van Den Haag Marketing. Zij hebben prachtige Haagse routes voor jullie uitgestippeld, waaronder een langs het strand!

Deze strandwandeling leidt je langs de kilometerslange Haagse kust: van Scheveningen strand en haven via het Zuiderstrand en het Westduinpark naar Kijkduin.Onderweg kun je kiezen voor een rustige route of juist een variant met meer attracties en strandtentjes.

Eenmaal in Kijkduin aangekomen, kun je met het openbaar vervoer makkelijk naar het beginpunt terugkeren of de bus richting de Haagse binnenstad nemen. Of wandelen natuurlijk, want dat is helemaal gratis.

Een strandwandeling

Ben je op zoek naar een uitdaging? Loop dan mee met de winterse strand-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort met een overnachting in Noordwijk.

Een winterse tocht door weer en wind. En het is zeker een avontuur, want geen weersomstandigheden zijn te gek.

Overdag is het misschien afzien op het strand, maar ’s avonds heerlijk bijkomen in een warm hotel is niet verkeerd. Dit is helaas niet gratis, maar wel heel erg leuk om te doen, dus we wilden je toch deze tip geven.

Avontuur in de duinen

Even een frisse neus halen op het strand is geen straf. Maar op avontuur in de duinen ook zeker niet.

Het Westduinpark is een beschermd natuurgebied en zit vol verrassingen. Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin.

Het park heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering.

Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten-en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden.

Bos en duin

Vanaf dit Westduinpark loop je gemakkelijk even de Bosjes van Poot in. En dat is zeker de moeite waard.

Heuvelachtig landschap gaat over in prachtige eeuwenoude bomen. Ook schieten er in deze tijd van het jaar al wat krokussen of sneeuwklokjes uit de grond.

En mocht je nog zin hebben om even naar het strand te wandelen, dat kan want alles zit bij elkaar in de buurt.

We zijn kortom van alle natuurmarkten thuis op Scheveningen, strand, heide, bos, en duinen; je kan alles op een dag bezoeken. En dat allemaal gratis en voor niks! Een feest aan zee begint bij jezelf.

Delen

Bekijk ook deze tips

A Night Out - Crazy Pianos

Dansen tot in de late uurtjes, lekker eten, goede cocktails, en live muziek? Dit klinkt toch als je perfecte avond uit? Dit kan allemaal bij Crazy Piano's, dé uitgaansgelegenheid van Scheveningen. Zeven dagen per week kan je hier je voetjes van de vloer en je hemd van het lijf dansen. In de muzikale bar op de boulevard draait alles om de brandweerrode piano's die centraal in de zaak staan. Hoog tijd voor een drankje en een dansje!

Lees verder

Winterse wandeling

Ook in de winter is het mooi wandelen, op en naar Scheveningen. En het liefst geen klein ommetje, want daarvoor is onze kust veel te mooi. Dus vis niet achter het net en grijp je kans om de benen te strekken. Met de Haagse routes word je niet alleen mobieler maar ook wijzer. De nieuwste wandelroutes heb je met deze tool zo binnen handbereik!

Lees verder

Montmartre aan Zee

Er is weer een nieuw feestje bijgekomen aan zee! We vieren dit jaar natuurlijk extra veel feest omdat onze mooie badplaats 200 jaar bestaat, maar dat wist je vast al. Aanstaande zaterdag is de Keizerstraat uit de kunst! Zorg dat je dit nieuwe kunstzinnige feest niet mist; Montmartre aan Zee, vier het mee.

Lees verder