Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wandelen in de winter

28 februari 2018 - Wandelen in de winterkou verfrist en verkwikt. Daarom de beste tips hoe je door de winter moet stappen. En het fijne is, je hebt alleen warme kleding en een stel goede schoenen nodig. Want de natuur is een feest aan zee, en jij bent altijd uitgenodigd! Buitengewone tips voor een frisse winterse neus!

De Haagse Routes

Mocht je wat inspiratie nodig hebben en ga je liever niet zelf op avontuur? Dan kan je altijd terecht bij de website van Den Haag Marketing. Zij hebben prachtige Haagse routes voor jullie uitgestippeld, waaronder een langs het strand!

Deze strandwandeling leidt je langs de kilometerslange Haagse kust: van Scheveningen strand en haven via het Zuiderstrand en het Westduinpark naar Kijkduin.Onderweg kun je kiezen voor een rustige route of juist een variant met meer attracties en strandtentjes.

Eenmaal in Kijkduin aangekomen, kun je met het openbaar vervoer makkelijk naar het beginpunt terugkeren of de bus richting de Haagse binnenstad nemen. Of wandelen natuurlijk, want dat is helemaal gratis.

Een strandwandeling

Ben je op zoek naar een uitdaging? Loop dan mee met de winterse strand-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort met een overnachting in Noordwijk.

Een winterse tocht door weer en wind. En het is zeker een avontuur, want geen weersomstandigheden zijn te gek.

Overdag is het misschien afzien op het strand, maar ’s avonds heerlijk bijkomen in een warm hotel is niet verkeerd. Dit is helaas niet gratis, maar wel heel erg leuk om te doen, dus we wilden je toch deze tip geven.

Avontuur in de duinen

Even een frisse neus halen op het strand is geen straf. Maar op avontuur in de duinen ook zeker niet.

Het Westduinpark is een beschermd natuurgebied en zit vol verrassingen. Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin.

Het park heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering.

Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten-en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden.

Bos en duin

Vanaf dit Westduinpark loop je gemakkelijk even de Bosjes van Poot in. En dat is zeker de moeite waard.

Heuvelachtig landschap gaat over in prachtige eeuwenoude bomen. Ook schieten er in deze tijd van het jaar al wat krokussen of sneeuwklokjes uit de grond.

En mocht je nog zin hebben om even naar het strand te wandelen, dat kan want alles zit bij elkaar in de buurt.

We zijn kortom van alle natuurmarkten thuis op Scheveningen, strand, heide, bos, en duinen; je kan alles op een dag bezoeken. En dat allemaal gratis en voor niks! Een feest aan zee begint bij jezelf.

Delen

Bekijk ook deze tips

Fit in februari

​We blijven in beweging tijdens de koude dagen. En niet voor niets want ook al lijkt het ver weg, ooit gaat die bikini weer aan. En om alle lieve mooie vrouwen een steuntje in de rug te bieden, deze week een tip om nog lekkerder in je vel te zitten met een knipoog naar de zomer.

Lees verder

Scheveningse Kuren

Een spetterend avondje uit in het Zuiderstrandtheater? Daar ben je van verzekerd met de volksopera Scheveningse Kuren! Het is dit jaar natuurlijk een Feest aan Zee en daarmee wordt het 200 jarig bestaan van onze mooie badplaats bejubeld. En daar gaat deze opera dan ook over; proef een stukje geschiedenis op Scheveningen.

Lees verder

Zen aan zee

​Ontspannen aan zee is alles wat je wilt in de zomer. En dat kan op allerlei manieren. Lekker wandelen door de duinen, een drankje bij een strandtent, een ijsje op de boulevard of...yoga aan zee! Helemaal zen worden kan nu ook bij de Oscars in Scheveningen met een verfrissende yogaschool die zijn deuren weer heeft geopend; Omana!

Lees verder