Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wandelroutes

Veel wandelaars laten Scheveningen links liggen, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer je rust, ruimte en schitterende landschappen zoekt kun je hier prachtige wandeltochten maken in de frisse zeelucht.

Wandelroutes Meijendal
Tussen Scheveningen en Wassenaar ligt Meijendel met een oppervlakte van 1.875 hectare. De duinen in dit gebied zijn jonge duinen omdat ze in de late Middeleeuwen zijn ontstaan. Meijendel is een zeer gevarieerd duingebied, rijk aan flora en fauna. De vallei Meijendal heeft drie gemarkeerde wandelroutes variërend van 3 tot 5 kilometer.

Historische wandeling door Scheveningen, waar de oude gebouwen de bewogen geschiedenis vertellen van het dorp als vissersplaats en badplaats. De tocht begint en eindigt bij het Kurhaus.

Pierewaaien
Eens in de 7 weken wordt er op zondag een strandwandeling georganiseerd voor singels. De wandeling start om 12 uur en verzamelpunt is de pier. De kosten voor de wandeling zijn 2 euro, drankjes en lunch onderweg zijn voor eigen rekening, maar dat spreekt voor zich. Meer informatie vind je op http://www.pierewaaienscheveningen.nl.

Scheveningen-Haringroute
Naast het oude dorp, de haven of het strand is er ook in de diverse wijken van het stadsdeel Scheveningen genoeg te zien. Op de site http://www.scheveningen-haringroute.nl staan wandelroutes door heel Scheveningen, welke gemarkeerd door haringen. Bij iedere wandeling is naast de route ook een plattegrond van de betreffende wijk gevoegd. De wandelingen met plattegrond zijn vrij te downloaden.

Duin- en strandwandeling (12 km) - Een wandeltocht door de duinen en langs het strand ten noorden van Scheveningen.

Heb jij een buitengewoon bijzondere wandelroute gelopen en wil je hem met ons delen? Delen of mailen mag! Dan voegen we hem toe aan ons overzicht!Delen

Bekijk ook deze tips

Zorg voor je huid

De zomer kan je huid wel een beetje extra aandacht gebruiken, dacht wij zo. Daarom hebben wij de maand augustus echt een heerlijke actie voor je! Samen met Cléophée & Nanda Huidverzorgingspraktijk heb jij een stralend zomergezicht.

Lees verder

Win A Night Out on the Beach!

Na het grote succes van vorig jaar heeft Anouk besloten wederom een groot strandconcert te geven! De zon in de zee zien zakken, een koud biertje in je hand en een live concert van een van de beste zangeressen van Nederland; wat wil je nog meer? Dat dachten wij ook, dus daarom hebben wij een prachtige prijs om weg te geven!

Lees verder

Win A Night Out vol muziek!

Scheveningen zal weer swingen op zijn grondvesten eind september. Want er is een nieuw muziekfestival ter ere van het 200 jarig bestaan van Scheveningen; een groots Feest aan Zee dus! Wil jij erbij zijn? Dat was een retorische vraag, maar lees snel verder als je de dag en avond van je leven wilt winnen.

Lees verder