Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wandelroutes

Veel wandelaars laten Scheveningen links liggen, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer je rust, ruimte en schitterende landschappen zoekt kun je hier prachtige wandeltochten maken in de frisse zeelucht.

Wandelroutes Meijendal
Tussen Scheveningen en Wassenaar ligt Meijendel met een oppervlakte van 1.875 hectare. De duinen in dit gebied zijn jonge duinen omdat ze in de late Middeleeuwen zijn ontstaan. Meijendel is een zeer gevarieerd duingebied, rijk aan flora en fauna. De vallei Meijendal heeft drie gemarkeerde wandelroutes variërend van 3 tot 5 kilometer.

Historische wandeling door Scheveningen, waar de oude gebouwen de bewogen geschiedenis vertellen van het dorp als vissersplaats en badplaats. De tocht begint en eindigt bij het Kurhaus.

Pierewaaien
Eens in de 7 weken wordt er op zondag een strandwandeling georganiseerd voor singels. De wandeling start om 12 uur en verzamelpunt is de pier. De kosten voor de wandeling zijn 2 euro, drankjes en lunch onderweg zijn voor eigen rekening, maar dat spreekt voor zich. Meer informatie vind je op http://www.pierewaaienscheveningen.nl.

Scheveningen-Haringroute
Naast het oude dorp, de haven of het strand is er ook in de diverse wijken van het stadsdeel Scheveningen genoeg te zien. Op de site http://www.scheveningen-haringroute.nl staan wandelroutes door heel Scheveningen, welke gemarkeerd door haringen. Bij iedere wandeling is naast de route ook een plattegrond van de betreffende wijk gevoegd. De wandelingen met plattegrond zijn vrij te downloaden.

Duin- en strandwandeling (12 km) - Een wandeltocht door de duinen en langs het strand ten noorden van Scheveningen.

Heb jij een buitengewoon bijzondere wandelroute gelopen en wil je hem met ons delen? Delen of mailen mag! Dan voegen we hem toe aan ons overzicht!Delen

Bekijk ook deze tips

NK Beach Soccer

Het wordt heerlijk warm aanstaande woensdag, een perfecte dag dus voor buitensporten. Maar ook om te kijken! En dat komt mooi uit want het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer wordt gehouden. In toernooivorm strijden de teams een weekend lang op het zand om nationaal kampioen te worden. Wil jij live getuige zijn van dit spectaculaire sportevenement? Kom dan naar The Hague Beach Stadium, pak een lekker koud drankje, smeer je in en juichen maar.

Lees verder

Kust en kunst

Een nieuwe wandelroute die je in vervoering brengt en je je ogen uit laat kijken. Deze route heet Panorama Scheveningen en voert je door het Scheveningen van nu en het Scheveningen dat Hendrik Willem Mesdag in 1881 op zijn beroemde Panorama vastlegde. De route is een confrontatie met verandering, deze tip geeft je een andere kijk op Scheveningen

Lees verder

Strandfeesten aan zee

De kou verlaat Scheveningen en dat betekent dat het weet tijd is voor de strandtenten. Een aantal staan al en anderen worden vol overgave opgebouwd. Zodra de zon weer wat meer z'n gezicht laat zien, bruist het weer rondom de boulevard en daar voorbij. Vandaar alvast een voorproefje van de zomer met dit overzicht van openingsfeestjes!

Lees verder