Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Watermakers

18 juni 2018 - Er zijn veel ondernemende mensen op Scheveningen, en die de badplaats een warm hart toedragen. Maar ook zijn er hartverwarmende initiatieven voor mensen die hier wonen om een betere samenleving mogelijk te maken. Want zo luidt het motto van het prachtige project Watermakers: Alleen samen kunnen we een verschil maken!

Even voorstellen

Project Watermakers is een initiatief vanuit TIG Sports dat wordt gerealiseerd door A Bunch Of Choices in samenwerking met de Gemeente Den Haag, WSP (Werkgevers Servicepunt) en SamenHaags.

Het belangrijkste doel van het project Watermakers is om in de aanloop naar en rondom de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag kansen op betaald werk te creëren voor Haagse werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt.Leveranciers, ondernemers, cateraars, beveiligingsbedrijven en alle andere organisaties die betrokken zijn bij de Volvo Ocean Race Finish worden aangespoord om aan één of meer Haagse werkzoekenden de kans te bieden om zich te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer.

Meer werk

En hoe gaat dit in zijn werk? A Bunch Of Choices begint met het ophalen van de vacatures welke worden gedeeld met WSP.

Naast het werven & selecteren via WSP, zijn er ook informatiesessies georganiseerd bij het project SamenHaags voor statushouders en diverse banenmarkten bezocht.

Bij alle werving & selectie is er gekeken naar werkervaring, kwaliteiten, competenties, talenten en voorkeuren van de Haagse werkzoekenden.

Vervolgens worden zij gekoppeld aan een vacature die bij hen past en volgt een kennismakingsgesprek tussen beide partijen (werkgever en werkzoekende). In de meeste gevallen, gaan kandidaten eerst proef draaien en wordt vervolgens een contract opgesteld voor de stage of het werk.

Het streven is om mensen in beweging te krijgen en hun talenten zichtbaar te krijgen.

Ze krijgen zelfvertrouwen en kunnen in sommige gevallen dan ook na de Volvo Ocean Race werkzaam blijven of via nieuwe contacten weer een volgende stap maken.

En daar zijn gelukkig al heel wat buitengewone succesverhalen uit voortgekomen!

Volvo Ocean Race

Als ondernemer op Scheveningen of leverancier voor de finish van de Volvo Ocean Race in juni 2018, persoon die een graantje meepikt van het evenement - of op een andere manier zakelijk betrokken is, kan je mee helpen!

Bij deze daagt Watermakers jou uit om binnen je bedrijf Haagse werkzoekenden de kans te bieden om zich te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer.

Watermakers is altijd op zoek naar allerlei kansen die geboden kunnen worden aan werkzoekenden: van laagdrempelig werk tot complete werk-leertrajecten en alles daar tussenin.

Kortom, bouw ook mee aan een Scheveningen voor iedereen en verbind je met dit vefrissende initiatief dat Watermakers heet!

Delen