Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Watermakers

18 juni 2018 - Er zijn veel ondernemende mensen op Scheveningen, en die de badplaats een warm hart toedragen. Maar ook zijn er hartverwarmende initiatieven voor mensen die hier wonen om een betere samenleving mogelijk te maken. Want zo luidt het motto van het prachtige project Watermakers: Alleen samen kunnen we een verschil maken!

Even voorstellen

Project Watermakers is een initiatief vanuit TIG Sports dat wordt gerealiseerd door A Bunch Of Choices in samenwerking met de Gemeente Den Haag, WSP (Werkgevers Servicepunt) en SamenHaags.

Het belangrijkste doel van het project Watermakers is om in de aanloop naar en rondom de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag kansen op betaald werk te creëren voor Haagse werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt.Leveranciers, ondernemers, cateraars, beveiligingsbedrijven en alle andere organisaties die betrokken zijn bij de Volvo Ocean Race Finish worden aangespoord om aan één of meer Haagse werkzoekenden de kans te bieden om zich te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer.

Meer werk

En hoe gaat dit in zijn werk? A Bunch Of Choices begint met het ophalen van de vacatures welke worden gedeeld met WSP.

Naast het werven & selecteren via WSP, zijn er ook informatiesessies georganiseerd bij het project SamenHaags voor statushouders en diverse banenmarkten bezocht.

Bij alle werving & selectie is er gekeken naar werkervaring, kwaliteiten, competenties, talenten en voorkeuren van de Haagse werkzoekenden.

Vervolgens worden zij gekoppeld aan een vacature die bij hen past en volgt een kennismakingsgesprek tussen beide partijen (werkgever en werkzoekende). In de meeste gevallen, gaan kandidaten eerst proef draaien en wordt vervolgens een contract opgesteld voor de stage of het werk.

Het streven is om mensen in beweging te krijgen en hun talenten zichtbaar te krijgen.

Ze krijgen zelfvertrouwen en kunnen in sommige gevallen dan ook na de Volvo Ocean Race werkzaam blijven of via nieuwe contacten weer een volgende stap maken.

En daar zijn gelukkig al heel wat buitengewone succesverhalen uit voortgekomen!

Volvo Ocean Race

Als ondernemer op Scheveningen of leverancier voor de finish van de Volvo Ocean Race in juni 2018, persoon die een graantje meepikt van het evenement - of op een andere manier zakelijk betrokken is, kan je mee helpen!

Bij deze daagt Watermakers jou uit om binnen je bedrijf Haagse werkzoekenden de kans te bieden om zich te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer.

Watermakers is altijd op zoek naar allerlei kansen die geboden kunnen worden aan werkzoekenden: van laagdrempelig werk tot complete werk-leertrajecten en alles daar tussenin.

Kortom, bouw ook mee aan een Scheveningen voor iedereen en verbind je met dit vefrissende initiatief dat Watermakers heet!

Delen

Bekijk ook deze tips

Tennis op het strand

Tennis op het strand oftewel Beachtennis in januari. Brrr horen we je denken. Dat dacht Lindobeach ook, dus daarom hebben zij een heerlijke zaal om temperatuur met zand op de vloer om in tropische sferen te sporten! Deze maand staat een Beachtennis toernooi op het menu, kom je ook?

Lees verder

Vlaggetjesdag 2019

Op Scheveningen genieten we dagelijks van een heerlijke haring. Maar er komt een dag in het jaar dat we er extra van genieten en een feestje geven om deze vis te vieren! Vlaggetjesdag is een van de leukste dagen van het jaar op Scheveningen en die wil je zeker niet missen. Vis dus niet achter het net en zet deze in je agenda.

Lees verder

A Night Out - Muzee

Het is swingen geblazen op Scheveningen. Want elke vrijdag van de maand vindt inMuzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en aanwezige bar zorgen keer op keer voor een daverend succes. Zowel bij het publiek als bij de muzikanten. Dit past zeker in onze A Night Out aan Zee tips, die als doel hebben jouw avonden op Scheveningen tot een swingend succes te maken!

Lees verder