Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Watermakers

18 juni 2018 - Er zijn veel ondernemende mensen op Scheveningen, en die de badplaats een warm hart toedragen. Maar ook zijn er hartverwarmende initiatieven voor mensen die hier wonen om een betere samenleving mogelijk te maken. Want zo luidt het motto van het prachtige project Watermakers: Alleen samen kunnen we een verschil maken!

Even voorstellen

Project Watermakers is een initiatief vanuit TIG Sports dat wordt gerealiseerd door A Bunch Of Choices in samenwerking met de Gemeente Den Haag, WSP (Werkgevers Servicepunt) en SamenHaags.

Het belangrijkste doel van het project Watermakers is om in de aanloop naar en rondom de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag kansen op betaald werk te creëren voor Haagse werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt.Leveranciers, ondernemers, cateraars, beveiligingsbedrijven en alle andere organisaties die betrokken zijn bij de Volvo Ocean Race Finish worden aangespoord om aan één of meer Haagse werkzoekenden de kans te bieden om zich te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer.

Meer werk

En hoe gaat dit in zijn werk? A Bunch Of Choices begint met het ophalen van de vacatures welke worden gedeeld met WSP.

Naast het werven & selecteren via WSP, zijn er ook informatiesessies georganiseerd bij het project SamenHaags voor statushouders en diverse banenmarkten bezocht.

Bij alle werving & selectie is er gekeken naar werkervaring, kwaliteiten, competenties, talenten en voorkeuren van de Haagse werkzoekenden.

Vervolgens worden zij gekoppeld aan een vacature die bij hen past en volgt een kennismakingsgesprek tussen beide partijen (werkgever en werkzoekende). In de meeste gevallen, gaan kandidaten eerst proef draaien en wordt vervolgens een contract opgesteld voor de stage of het werk.

Het streven is om mensen in beweging te krijgen en hun talenten zichtbaar te krijgen.

Ze krijgen zelfvertrouwen en kunnen in sommige gevallen dan ook na de Volvo Ocean Race werkzaam blijven of via nieuwe contacten weer een volgende stap maken.

En daar zijn gelukkig al heel wat buitengewone succesverhalen uit voortgekomen!

Volvo Ocean Race

Als ondernemer op Scheveningen of leverancier voor de finish van de Volvo Ocean Race in juni 2018, persoon die een graantje meepikt van het evenement - of op een andere manier zakelijk betrokken is, kan je mee helpen!

Bij deze daagt Watermakers jou uit om binnen je bedrijf Haagse werkzoekenden de kans te bieden om zich te ontwikkelen tot een waardevolle en volwaardige werknemer.

Watermakers is altijd op zoek naar allerlei kansen die geboden kunnen worden aan werkzoekenden: van laagdrempelig werk tot complete werk-leertrajecten en alles daar tussenin.

Kortom, bouw ook mee aan een Scheveningen voor iedereen en verbind je met dit vefrissende initiatief dat Watermakers heet!

Delen

Bekijk ook deze tips

Beleef Scheveningen vanaf het water

Een bootje huren, je lekker rond laten varen of met de watertaxi in de haven van Scheveningen naar de overkant in plaats van met de benenwagen. Opties om een stukje te varen in en rondom Scheveningen zijn er genoeg!

Lees verder

Een buitengewone binnenstad

De zomer komt er weer aan en je weet het: Scheveningen bruist! In de winter trouwens ook...Maar soms moet je even je horizon verbreden en buiten je gebaande duinpaden treden. Dan doe je natuurlijk het liefst in onze geliefde binnenstad. En waar je dan moet zijn? Ook dat kunnen wij je vertellen, de highlights in de grote stad aan de kust!

Lees verder

Voorstelling aan zee

Zon, zee en strand is wat de klok slaat deze dagen op Scheveningen. Maar ook verkoeling zoeken is belangrijk, vooral voor de kleintjes. Daarom hebben wij speciaal voor de kids een paar spetterende activiteiten op een rijtje gezet. Neem een duikje in een van de leukste events aan zee!

Lees verder