Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Watertaxi Scheveningen

Ooit gehoord van de Watertaxi Scheveningen? De leukste manier om je van en naar de dokter Lelykade, de visafslag en de steiger bij het nieuwe theater te brengen. Of een rondje te varen in de haven en meer te weten te komen over de schepen, dat kan ook.

Actie in de watertaxi

De Watertaxi Scheveningen Haven biedt voetgangers een leuke en snelle manier om van de ene kant van de haven naar de andere kant te komen.

Heel erg relaxed en leuk om daar eens een kijkje te nemen. En makkelijk, want je parkeert er gratis en het OV stopt er ook in de buurt.

In de zomermaanden vaart de Watertaxi elk heel uur tussen 11:00 en 20:00 uur van de Dr Lelykade via de Jachthaven en de Kantine Visafslag naar het Zuiderstrandtheater.

Hierdoor verbindt de Watertaxi de Tweede, Eerste en de Derde Haven met elkaar, zodat een rondje haven mogelijk is.Vaartijden en meer

De Watertaxi vaart dus in de zomermaanden juli en augustus elke dag en in de maanden mei, juni, september en oktober in het weekend van 11:00 's morgens tot 20:00 uur 's avonds.

En in de winter is dit pontje even vrij. Als de schipper er in de zomer niet is, kun je hem altijd even bellen. Fijn toch?

Het veerpontje start vanaf de Dr Lelykade richting de overige op- en afstaplocaties: Jachthaven, Eerste Haven en het Zuiderstrandtheater. De vaart van begin- tot eindpunt (Dr Lelykade naar het Zuiderstrandtheater) is met tussenstops ongeveer 20 à 25 minuten.

Zonder tussenstops is het rond de tien minuten. Er is ruimte aan boord voor twaalf voetgangers en kost twee euro per overtocht. Dat is geen geld, dus zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Extraatjes voor de dorst

Maar dat is nog niet alles, wat je kunt je kaartje na deze leuke overtocht ook nog eens inleveren bij verschillende horeca ondernemers!

Je krijgt dat bijvoorbeeld een heerlijke tweede kop koffie. De folder van deelnemende bedrijven is verkrijgbaar bij de schipper.

De veilige haven van Scheveningen

De haven van Scheveningen bruist! Kotters die uitvaren om de beste vis te vangen, zeiljachten die hier aanmeren en dagjesmensen die flaneren richting een leuk restaurantje.

Scheveningen Haven is natuurlijk ook het centrum voor de vishandel, en de plek waar je dan ook goed kan zitten en vis kan eten. Of voor een snelle hap met of zonder vis kan je hier ook terecht.

Niet alleen bij de heerlijke restaurantjes, maar bijvoorbeeld ook bij het jaarlijkse visevenement VISSCH. Kortom tijd om in de haven te komen vertoeven.

Delen