Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wellness experience op de Pier

Op het alleruiterste puntje van de Pier in Scheveningen waan je je bijna op een eilandje, omgeven door water en weg van alle zomerdrukte. Het geluid van het volle strand verzwakt en wordt bijna overstemd door het geluid van de zee.

Zodra je aan het eind van de Pier het Floatcenter binnenstapt, ebt ook het laatste beetje geluid weg...


Bij de nieuwe wellness locatie op zee kun je naast floaten terecht voor een bijna complete wellness experience met sauna, massages, manicure & pedicure, er is een schoonheidssalon, je kunt er terecht voor body toning, en er is een spacapsule aanwezig.

Omdat floaten relatief onbekend is, maar heel veel positieve effecten schijnt te hebben voor iedereen, gingen we op onderzoek uit.Mini zwembad
Het eerste wat ons opvalt is dat je bij het Floatcenter niet in een kleine afgesloten capsule ligt, zoals veel mensen denken of ooit ervaren hebben. Je ligt in een soort één-persoons zwembadje, waar je gewoon vrij in kunt bewegen, waarvan je de deur zelf open en dicht kan doen en het licht aan en uit (niet de bedoeling tijdens het floaten maar het kan...). Bij je mini zwembad heb je een eigen douche en kleedruimte met zachte handdoeken en heerlijk geurende shampoo.

Even van de aardbodem verdwenen
Om het floaten, vooral voor een eerste keer, zo aangenaam en relaxed mogelijk te maken krijg je zorgvuldig uitleg over hoe alles werkt. Het gebruik van oordopjes wordt aangeraden omdat je oren anders de rest van de dag vol epsom zout zitten, en dat wil je liever niet. Even afspoelen onder je privé douche, en is het tijd om lekker te relaxen. Met of zonder hoofdsteuntje. Met of zonder handdoekje aan de binnenkant van de deur. Het mag allemaal.

Als je eenmaal in het zoute water ligt, met de deur dicht en het licht uit, kan het ontspannen beginnen. Het maakt niet uit of je over een vakantie gaat dagdromen, in je hoofd een presentatie voorbereidt of in slaap valt tijdens het floaten. De effecten van het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water zijn er altijd. Dat is dus heel relaxed, want hoe je je ook voelt en waar je ook over nadenkt, je lijf en je spieren komen er sowieso tot rust. Hoe je je voelt nadat je een uurtje bijna letterlijk van de aardbodem bent verdwenen verschilt per persoon en per floatsessie.

Je eigen zen cocon
Floaten is een bewezen ontspanningsmethode, waarbij een uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap. Na het floaten, vooral na een eerste keer, is het niet heel raar dat het even duurt om te realiseren wat er is gebeurd en hoe je je voelt. Het is belangrijk om hier echt de tijd voor te nemen. Je eigen douche ruimte met shampoo is dan heel fijn! Hier kan je heerlijk op je eigen tempo weer 'wakker worden'. De energie en het goede gevoel komen nadat je echt de tijd voor jezelf neemt om te acclimatiseren.

Misschien heb je helemaal geen zin om de drukte weer in te lopen, dan kun je heerlijk nog even relaxen bij het Floatcenter en een boekje lezen, tot je klaar bent om terug te stappen in de realiteit. Het lekkere is dat je die realiteit dan ineens vanuit je eigen zen coconnetje kan bekijken, nog een beetje op een afstand, en de drukte langs je heen kunt laten glijden. Zo blijf je nog een tijd lang heel lekker relaxed.

Als je ook benieuwd bent naar wat floaten voor jou kan doen, of als je gewoon toe bent aan een beetje tijd en aandacht voor jezelf, dan is het zeker het proberen waard!

Openingstijden
Door de week is het Floatcenter geopend van 10:00 uur - 22:00 uur en in het weekend van 10:00 uur - 18:00 uur. Even bellen voor een afspraak is het snelst en het handigst: 070-3698858.

Wil je je meer weten over ontspannen en sporten aan zee? Kijk ook eens bij Yoga in de buitenlucht voor tips of Fitness at the Beach!

Delen