Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wereldkampioenschap Zeezeilen

We hebben goed nieuws voor alle watersportliefhebbers! Want de registratie van het Wereldkampioenschap Zeezeilen in Den Haag is open. Dit festijn vindt plaats van 12 tot 20 juli 2018. Het is het allereerste gecombineerde ORC en IRC kampioenschap, een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen te bundelen. En jij kan mee doen, of komen kijken dat mag natuurlijk ook!

Hier aan de kust

Dat we niet alleen een mooie kust hebben hier op Scheveningen, maar ook fantastische wateren om in te sporten dat mag duidelijk zijn. Deze uitdagende wateren voor de kust van Den Haag, Scheveningen, ontvangt daarom ook de 150 beste offshore zeilteams van de wereld.

Maar liefst een week lang gaan de teams de strijd aan om uit te maken wie de beste van de wereld is.De Nederlandse zeezeilende ORC en IRC teams hebben al jaren van de gastvrijheid van de organiserende landen mogen genieten op eerdere WK’s. Alleen nog nooit eerder hebben zij zelf de teams mogen ontvangen, een primeur dus!

Wij zijn erg benieuwd hoe alle teams ons mooie Scheveningen en de binnenstad ervaren. Voor wat tips kunnen ze natuurlijk even op onze agenda kijken...Maar dat zal vast wel goed komen.

Gebundelde krachten

Hoe het WK eruit gaat zien, en alles in zijn werk gaat? Daarover vertellen we je nu iets meer. Op het WK racen diverse jachten variërend in lengte van negen tot wel twintig meter.

Alles wordt gemeten, waarna de boot de juiste handicap krijgt: de zeil(st)ers, de zeilen, de boot boven en onder water. De handicap getallen worden bepaald door rating systemen.

Wetenschap en technologie liggen ten grondslag aan de rating systemen die de handicaps bepalen en die elk jaar verder worden verfijnd en geoptimaliseerd. In 2018 wordt het nog uitdagender: voor het eerst bundelen de twee meest geavanceerde handicapsystemen ORC en IRC de krachten in één gecombineerd WK zeezeilen.

Op Scheveningen

Dit spektakel gaat plaatsvinden op Scheveningen, dit wordt het centrum van het Wereldkampioenschap. Op het omliggende terrein wordt een complete Race Village gebouwd, in aanvulling op de bestaande restaurants, café's en winkels.

Uniek is de komst van de HISWA te water naar het WK, nog nooit was het mogelijk de beurs zo dicht bij de topsport te brengen. Daarom is iedereen uitgenodigd te komen kijken, naast de teams ook familie, vrienden, walteams en nieuwsgierige bezoekers.

Maar in de haven is natuurlijk genoeg te doen. Niet alleen barst het er van de leuke restaurantjes, je zit ook nog eens dicht bij het Zuiderstrandtheater en de prachtige Zuid! Of wat dacht je van een tripje richting de binnenstad, vol met leuke winkels, musea en restaurants?

Dus mocht je niet de hele dag willen rondhangen bij het WK, er zijn nog genoeg andere leuke activiteiten in de buurt, voor ieder wat wils.

We zien je op het WK, maar hopen je natuurlijk eerder te zien op ons mooie Scheveningen. In het water of op het strand!

Delen

Bekijk ook deze tips

De lekkerste drankjes

Meestal lees je hier de leukste en lekkerste eettips op maandag. Maar drinken moet ook gebeuren, dus bij deze. Op de strandtenten moeten we nog heel even wachten, dus om je dorst ondertussen een beetje te lessen hier een paar opties waar je lekkere drankjes kunt halen. Voor velen misschien bekende zaken, maar we hebben ook een nieuwkomer en niet zomaar eentje!

Lees verder

Zomers tennisfeestje in Scheveningen

​Van maandag 25 t/m zondag 31 juli vindt de 24e editie plaats van The Hague Open. Nederlands beste tennissers nemen het op tegen internationaal toptalent op de legendarische Mets tennisbanen in Scheveningen.

Lees verder

Paasbrunchen aan zee

Met pasen is er veel te doen op Scheveningen. Eieren zoeken en ze op eten bijvoorbeeld. Bijna elke strandtent organiseert wel een brunch of andere leuke activiteit. Dus hop zeker even langs voor een hapje of een drankje aan het strand, want met al deze bruisende tips wordt Pasen vieren een eitje.

Lees verder