Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Winterse duik

Het is nog een beetje ver weg, maar toen we de uitnodiging kregen voor deze events wilden we jullie niks onthouden. En omdat iedereen ook al druk plannen aan het maken is voor kerst en ander feestelijk gebruis, mag dit zeker niet op je agenda ontbreken. Want hoe nu beter het nieuwe jaar in te gaan (nog maar 10 dagen!) dan een frisse duik?

Nieuwjaars surf Hart Beach

Een eigen versie van de Nieuwjaarsduik en de oranje Unox mutsen aan de andere kant van de boulevard! Ook dit jaar krijg je GRATIS de Nieuwjaars Surf Beanie 2017 van Quiksilver en Hart!!!

☛ Schrijf je vanaf 11:00 in bij Hart Beach Quiksilver Surfschool.
☛ Krijg gratis een toffe beanie van Quiksilver en Hart om je oren warm te houden tijdens de surf.
☛ Om 10 voor 12 tellen ze af met zoveel mogelijk mensen met surfplank en beanie het water in. Yes, het liefst met zo min mogelijk neopreen en een maffe outfit. Liever met je opblaaskrokodil het water in?Dat mag ook, the more the merrier!
☛ Warm na je duik op met een warme douche of bij de verschillende vuurtjes.
☛ Kom bij van die dubbele kater! Blijf hangen in onze horeca en kom bij met bijvoorbeeld een lekker surfy ontbijtje!

Geen board, maar wil je wel mee doen? Ze hebben genoeg softtops die je kan lenen! Zorg er wel voor dat je op de dag zelf op tijd aanwezig bent, vorig jaar lagen al onze boards in het water! op = op! Check de Facebook voor meer info en inschrijvingen.Aloha Nieuwjaarsduik en Brunch

Wat UNOX kan, kunnen wij natuurlijk ook, dachten ze bij Aloha!
Kom op 1 januari het nieuwe jaar vieren bij Aloha Surf met een heerlijk verfrissende nieuwjaarsduik en daarna een goede gezonde brunch!

11:00 Verzamelen @ Aloha
11:30 Nieuwjaarsduik
12:00-13:30 Brunch buffet

Brunch:
Volwassen €15,- pp
Kids €7,50 pp

Incl:
- Koffie of Thee naar keuze
- Biologisch yoghurt ontbijtje met homemade granola, vers fruit en superfoods (veganistische optie: oatmeal met vers fruit en superfoods)
- vers brood
- croissantje met roomboter
- scrambled eggs
- topping: avocado, tomaat & spek
- voor de kids: pindakaas, jam & hagelslag

Opgeven kan via deze Facebook pagina (geef aan met hoeveel je komt) of telefonisch via 070-3227171.

Unox Nieuwjaarsduik

Tijden
Vanaf 10:30 uur start de inschrijving voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft. Om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het 'Terugblik', een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik


Temperatuur
Het zeewater heeft op Nieuwjaarsdag normalerwijze een temperatuur van rond de 5 graden. Het is dus raadzaam om warme kleding mee te nemen, een muts op te zetten en vooraf aan de Nieuwjaarsduik warming-up mee te doen. En na afloop kun je lekker genieten van een kop warme erwtensoep.

Kosten
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 3 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel.

Bereikbaarheid en parkeren
Scheveningen is goed en snel te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De populaire badplaats heeft een grote hoeveelheid parkeergarages, en ligt met het openbaar vervoer op ongeveer 15 à 20 minuten afstand van beide NS-stations. Vanwege de drukte rond de Nieuwjaarsduik wordt aangeraden met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Kijk voor praktische info over ov-verbindingen, de beste actuele route en drukte bij de parkeergarages in Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Geschiedenis Nieuwjaarsduik
De duik in Scheveningen, waar men dus in de winterse kou een duik in de Noordzee neemt, begon in 1965 op initiatief van Jan van Scheijndel, de ex-Kanaalzwemmer van de Zwemclub Residentie. De duik werd toen door zeven deelnemers genomen. In de loop van de tijd groeide de nieuwjaarsduik van enkele excentrieke fanatiekelingen tot een massaal evenement met zo'n 10.000 deelnemers. Tegenwoordig wordt het gesponsord door de levensmiddelenfabrikant Unox. Deze voorziet de duikers van een oranje ijsmuts en beloont de dappere duikers met warme snert na afloop van de Nieuwjaarsduik.


Delen

Bekijk ook deze tips

Fit fit fit

Het is weer tijd voor een beetje actie in je taxi! En niet zomaar actie, maar een duwtje in de rug zodat je lekker fit de zomer in gaat. En dat is het al bijna, toch? Nou ja lente dan, maar in ieder geval is beweging waar het vandaag om draait. De persoonlijke aanpak en hulp daarbij is in zeer deskundige handen, dus daar laten wij je in achter!

Lees verder

Schollenpop 2019

Het strand swingt weer de pan uit begin augustus op Scheveningen! Met een van de leukste popfestivals dit seizoen ben je verzekerd van een leuke avond uit aan zee. Dus zet deze in je agenda, zodat je hem niet mist.

Lees verder

Must zee

Zoals we al schreven, het is 365 dagen per jaar Feest aan Zee dit jaar! En dat wordt gevierd met alle dagen te vullen met kunst, cultuur en natuur. We trappen deze week dan ook af met een stukje kunst waar we trots op zijn. En dat zijn onze lievelingsmusea op Scheveningen met een paar tentoonstellingen waar je je graag vertoont!

Lees verder