Buitengewoon
Scheveningen

Liefde aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een zee van zen

20 juli 2018 - Ontspannen aan zee is alles wat je wilt in de zomer. En dat kan op allerlei manieren. Lekker wandelen door de duinen, een drankje bij een strandtent, een ijsje op de boulevard of...yoga aan zee! Helemaal zen worden kan nu ook bij de Oscars in Scheveningen met een verfrissende nieuwe yogaschool; Omana!

Even voorstellen

Met Omana kan je elke zondag allemaal verschillende lessen en workshops volgen. Je kunt bij Omana ontspannen, inspannen, en genieten. Het is een plek waar je lekker jezelf kunt verwennen!

De zondag met Omana is jouw self-treat. De lessen bestaan onder andere uit meditatie, yoga, qì gōng/chi-neng, en yoga nidra. De workshops uit trancereizen, familieopstellingen, of auraschoonmaken.

Je kunt dus ook bij Omana terecht voor persoonlijke ontwikkeling, groei en balans. Door een workshop te volgen kan je de wereld beleven door een ander perspectief. Kijken door een ander perspectief geeft namelijk nieuwe inzichten. En dat kan ruimte scheppen voor balans in het dagelijks leven.Elke maand komen er weer nieuwe uitdagingen bij, daarom elke maand een nieuwe agenda! Maak er een geheel dagje van, en je gaat helemaal uitgerust naar huis. Bij Omana moet niks, alles mag. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken op de prachtige locatie van Oscars, in Scheveningen.

Meer zicht op zen

De eigenaresse van Omana, Marijke, wilde graag de wereld een stukje beter maken, en hoe doe je dat beter dan te starten bij de mensen zelf?

Zomaar iemands perspectief veranderen gaat natuurlijk niet. Groeien kunnen we wel, aldus Marijke.

Ze heeft veel gereisd, voornamelijk in het verre Oosten, en al snel had ze het gevoel dat wij in het Westen veel kunnen leren van culturele gewoontes uit landen zoals Thailand.

Het viel Marijke op dat ze in andere culturen graag samen zijn, en ze zien vaak alles als één geheel. Hier zijn we erg individualistisch en willen we vaak erg veel en erg snel. We vergeten soms even stil te zijn, of stil te zitten.

We vergeten onszelf, we vergeten de dag, we vergeten te genieten. Als je keer op keer je doelen vooropstelt, en alleen daar naartoe blijft kijken, vergeet je te kijken naar het heden.

Naar wat er al is, wat je al hebt. Met Omana wil ze mensen samenbrengen voor het euforische gevoel van het leven. Even dat gekke momentje van besef waar we allemaal vandaan komen; we zijn één.

Ontspannen aan zee

Daar blijft het met Omana niet bij; je kunt er ook heerlijk gaan zwemmen, zonnen, eten, drinken, kletsen, of gemasseerd worden. Daarnaast kan je ook een afspraak inplannen voor een aurareading of je droom laten uitleggen.

En dit allemaal in een ongedwongen sfeer. Keuze uit een heerlijke thee of een lekker glas wijn naast het zwembad. Er zijn ook vegetarische bitterballetjes, en de paella van Oscars is om de vingers bij af te likken. De keuzes van deze dag liggen geheel bij de bezoekers. De lessen zijn soms buiten, soms binnen.

Kortom, dit klinkt als een oase van rust waar je een keer geweest moet zijn. En je kan na een les natuurlijk een heerlijk duikje nemen in het zwembad of de zee om af te koelen. Dus neem deze zondag nog een duikje in deze zee van zen.

Delen

Bekijk ook deze tips

Yoga aan de kust

Jullie kennen The Shore vast wel toch? Nog niet? Dan moet je als de wiedeweerga even langs gaan. Het is bij deze duurzame plek aan ons mooie strand namelijk goed toeven. Niet alleen zijn de surflessen er spetterend, het biologische eten en de drankjes zijn ook erg goed! En het allerleukste nieuws is, dat ze speciaal voor Scheveningen Zuivert een flexibele aanbieding hebben voor onze lezers.

Lees verder

MUSEON!

In het Museon is altijd wat te beleven. Op dit moment zelf een hele boel! Word dinoloog, bekijk de tentoonstelling over babydieren of loop de herinneringsroute!

Lees verder

Zoetekauwen aan zee

Zacht, romig of juist een beetje crunchy? Smaken verschillen, als het maar zoet is! En er iets te kauwen valt...Speciaal voor alle zoetekauwen hebben we een menu samengesteld waar de vingers bij afgelikt gaan worden. Vijf maal de lekkerste taarten op een rij. Zet een potje thee, en vorken in de aanslag. Zwemmen in een zee van zoetigheid!

Lees verder