Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Zomers tennisfeestje in Scheveningen

Van maandag 25 t/m zondag 31 juli vindt de 24e editie plaats van The Hague Open. Nederlands beste tennissers nemen het op tegen internationaal toptalent op de legendarische Mets tennisbanen in Scheveningen. Naast toptennis biedt het evenement een uitgebreid activiteitenprogramma. Live muziek, optredens van artiesten, kids activiteiten en clinics: voor jong en oud is er op het sfeervolle tennispark van de Mets in Scheveningen volop te beleven.

Midden in de woonwijk in hartje Scheveningen, op een steenworp afstand van het strand, ligt verscholen tussen de huizen het tennispark van de Mets. Het is op deze locatie waar in 1926 het eerste tennisstadion van Nederland werd gebouwd en waar jaarlijks de ATP Tennis Challenger The Hague Open wordt georganiseerd. Vanwege de bijzondere ligging worden de Mets Tennisbanen ook wel ‘Klein Wimbledon’ genoemd, naar het bekende tennispark in Londen. Ivo Pols is al sinds de eerste editie van 1993 van The Hague Open als toernooidirecteur verantwoordelijk voor de organisatie en hoopt ook dit jaar veel toeschouwers naar zijn tennispark te trekken. “Doordat we het toernooi midden in de zomervakantie organiseren, is het evenement een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Naast Nederlands beste tennissers die het opnemen tegen internationaal toptalent, bieden we jong en oud ook naast de baan vertier. Zo worden er twee tennisbanen vrij gemaakt voor clinics en gratis tennisactiviteiten voor de jeugd onder begeleiding van onze professionele tennistrainers. In ons restaurant kan uitgebreid worden gedineerd en dagelijks vinden er optredens plaats van artiesten op ons gezellige horecaplein. Hoogtepunt is al jaren de dinsdagavond, waarop de Haagse rockband The Clarks een optreden verzorgd.”Internationaal toptennis

Wie de grootste internationale tennistalenten en Nederlands beste tennissers in actie wilt zien, doet er goed aan om van 25 t/m 31 juli een bezoek te brengen aan de Berkenbosch Blokstraat in Scheveningen. Marcella Mesker, voormalig toptennisser en huidig tenniscommentator op radio en televisie, komt om die reden jaarlijks met veel plezier naar de Mets: “The Hague Open is na het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam en het Ricoh Open in Rosmalen het derde grootste tennisevenement van Nederland. Het toernooi geldt als kweekvijver voor jong talent. Toppers als Marit Safin, Marcelo Rios en Gael Monfils bezochten het toernooi al vroeg in hun carrière.” In de top van de huidige wereldranglijst prijkt de naam van de Belg David Goffin, de huidig nummer 12 van de wereld won het toernooi in Scheveningen in 2014.

De definitieve deelnemerslijst van The Hague Open 2016 zal pas twee weken voorafgaand aan het evenement bekend worden gemaakt, maar toernooidirecteur Ivo Pols kan alvast een tipje van de sluier oplichten: “”Met Jesse Huta Galung is de winnaar van de 2013 en 2008 komende zomer weer van de partij. Momenteel is hij wat afgezakt op de wereldranglijst, maar hij presenteert altijd goed in Scheveningen. Daarnaast zal ook de 19-jarige Tim van Rijthoven, het grootste Nederlandse talent van dit moment, zijn opwachting maken.”

Kaartverkoop

Kaarten voor The Hague Open zijn al aan te schaffen voor €5,- per stuk. Met een dagkaart kan de gehele dag genoten worden van toptennis en de vele activiteiten die naast de baan plaats vinden. Ga naar de website www.thehagueopen.nl voor meer informatie.


Foto: Hans Willink

Delen