Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Zomervakantie cultureel

Een dagje naar naar Scheveningen tijdens de zomervakantie? In actie komen tijdens de zomervakantie kan natuurlijk op Scheveningen. Dit heb je al kunnen lezen vorige week! Maar naast de zeelucht kan je ook wat cultuur komen snuiven! Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke vakantie met onze tips.

Muzee

Tijdens de zomervakantie zijn er in Muzee Scheveningen weer leuke activiteiten voor kinderen. In de spannende tentoonstelling over de Romeinen is een Romeinse ridder te paard en een miniatuur Romeins fort te zien.Gedurende de hele zomervakantie worden in Muzee elke dinsdag en donderdag workshops gegeven.

Kinderen kunnen tijdens deze workshop een mozaïek maken. Ze krijgen een vierkant, rond of hartvormig schilderijtje en dat gaan ze invullen met mooie mozaïeksteentjes van verschillende kleuren glas.

Als het schilderijtje klaar is kan dit een mooi plekje krijgen in hun kamer. Deelname aan de workshop kost € 6. Met de vakantiepas krijgen de kinderen (bij deelname aan de workshop) en maximaal twee begeleiders gratis entree.

De workshops worden gegeven op dinsdag en donderdag van 11 juli t/m 17 augustus in de ochtend van 10.30 tot 12.00 uur en in de middag van 13.00 tot 14.30 uur. Reserveren voor de workshop kan telefonisch via telefoonnummer: 070 3500830. Zorg dat je er bij bent!Beelden aan zee

Tijdens de zomervakantie wordt er ook in Beelden aan Zee een leuke workshop aangeboden. Je hoeft dan nergens heen, want het lijkt met deze workshop al of je in het buitenland bent!

Maak een denkbeeldige reis door China en maak kennis met de spannende en bijzondere beelden van kunstenaar Zhang Dali. Samen met een museumdocent speur je door de tentoonstelling en bekijk je de beelden van dichtbij. Daarna maak je je eigen kunstwerk!

Vanaf dinsdag 18 juli t/m woensdag 16 augustus. Elke dinsdag en woensdag om 14.00 uur vanaf 4 jaar oud. Met Vakantiepas korting: per kind €4.50 i.p.v €6, per begeleider €7.50 i.p.v €15

Koken bij Paagman

Iedere eerste woensdag van de maand vindt bij Paagman het Kicking Horse Kinderkookcafé plaats. Kinderen vanaf 5 jaar leren koken, onder begeleiding van medewerkers van het Kicking Horse Café. Hoe gezellig is dat?

Tijdens het Kicking Horse Kinderkookcafé worden eenvoudige gerechten en maaltijden bereid met de kinderen, die hiervoor van speciale outfits worden voorzien. De kinderen komen zo op een eenvoudige en leuke manier in aanraking met de bereiding en de smaak van voedsel.

Toegang € 15 per kind, graag aanmelden. Je kunt je toegangsbewijs ophalen en/of betalen bij de kassa. Bij minder dan vijf aangemelde koks gaat het kinderkookcafé helaas niet door, je krijgt hier een aantal dagen van tevoren bericht over.

Knutselpier

Creatieve kinders opgelet! Aanstaande donderdag kun je lekker komen knutselen met je vriendjes en vriendinnetjes bij de Knutseljuf op de Pier. Van stoere armbanden tot mooie tasjes… creëer erop los!

Samen met de knutseljuf maak je de mooiste creaties die je daarna natuurlijk mee naar huis mag nemen. En je ouders? Die stal je lekker bij Bar de Pier, zodat ze jou met rust laten en jij naar hartenlust kunt knutselen. Wanneer? Donderdag 3 augustus van 13.00 – 16.00 uur.

Sealife

Piraten hebben SEA LIFE hebben over genomen… volg een piratenles en zie of jij ook piraat kan worden. Hoe dapper ben je en wat is jouw piratennaam? De lessen zijn dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur.

Voor de allerkleinste bezoekers zijn er ook poppenkastvoorstellingen. SEA LIFE is in juli en augustus open van 10.00 tot 20.00 uur – entree sluit om 19.00 uur.

Dus als je zomervakantie nou nog geen succes wordt, dan weten wij het ook niet meer! Heel veel plezier!

Delen