Buitengewoon
Scheveningen

Vier het voorjaar!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Zomervakantie in actie

De zomervakantie komt eraan, en dat betekent feest op Scheveningen! Want waar kan je nou beter naar toe gaan? Nergens toch? Precies, gewoon op vakantie naar Scheveningen, waar het bruist van de sportieve activiteiten. En wat je deze zomer voor actie in de taxi kan verwachten, dat vind je hier. Dus kom in beweging en lees hier ons sportieve overzicht.

The Hague Beach Stadium

The Hague Beach Stadium op het Scheveningse strand is het grootste stadion voor outdoor beachsport in Nederland. Iedere zomer, van mei tot september, staat het Beach Stadium bij het Noordelijk Havenhoofd aan de kust van Den Haag. In het stadion, dat gratis toegankelijk is voor het publiek, vinden gedurende deze maanden verschillende topsportevenementen plaats, zoals beachvolley- en beachsoccerwedstrijden. Kortom: een 'must' voor sportliefhebbers, en zeker een geweldige toevoeging tijdens een dagje strand.
Maar ook qua evenementen moet je hier zijn. Bijvoorbeeld het NK Beachkorfbal op 12 augustus, of het beach soccer event. Je kan met een groep reserveren of mee doen aan een workshop, alles is mogelijk! Of ga lekker op zomerkamp!

Kidscamp

Ja lieve kinderen, aan jullie wordt natuurlijk het meest gedacht. Dus kom ook lekker sportief op surfcamp. De kidscamps lopen de hele zomer aan het strand van Scheveningen. Je kan niet alleen surfen, maar ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld skaten of een speurtocht.

En waar moet je zijn? Waar het nog niet vol zit en waar jij je het prettigst bij voelt. Je kan bijvoorbeeld naar The Shore (surfles.nl) een kleinere duurzame surfschool met een groen hart. Er naast zit Aloha, ietsjes groter maar ook een biologische kaart. Of loop een paar deuren verder naar Hart Beach, een grote surfschool met veel kidscamps de hele zomer lang! En aan de andere kant van het havenhoofd geeft de Noordzee Boardstore lessen. Je gaat een spetterende zomer tegemoet!

Zeilen

Er staat veel wind in Scheveningen dus dat betekent zeilen! Helaas is het eerste kamp al afgelopen maar je kan je nog inschrijven voor de cursus die in september begint. Jeugdzeilschool De Zoute Optimist, kortweg ZOP, is gestart in het voorjaar van 2007, dankzij een hoop vrijwilligers van de Jachtclub Scheveningen.

Je kan je ouders natuurlijk altijd overhalen om nu al te oefenen met een grote boot en samen de zee op te gaan. Want een dagje in een boot op Scheveningen, wie wil dat nou niet?

Fit park

De leukste dingen in het leven zijn gratis. Dus een lekkere strandwandeling maken, vliegeren, beachtennis of voetballen op het strand klinkt ook niet verkeerd. Maar als je bent vergeten iets mee te sjouwen, is er gelukkig ook nog het fitpark om je te vermaken. Allemaal toestellen waar je fitter van kan worden. En niet geheel onbelangrijk is de mini ramp die er naast staat! Voor alle skaters onder ons, en trouwens ook leuk om naar te kijken.

Kano kan ook

In een kano door de grachten van Den Haag varen? Dat kan! Ontdek de stad op een andere manier bij Kanoverhuur Den Haag. Ervaring is niet nodig, je krijgt een waterdichte ton plus een routekaart en desgewenst een zwemvest mee. Een kano huren kan vanaf een paar uur tot een hele dag. Je kunt op eigen gelegenheid kanoën door de Haagse binnenstad of tegen meerprijs onder begeleiding van een gids rondvaren in Den Haag en omgeving. En je kan dus makkelijk naar Scheveningen varen, hoe leuk is dat!

Bootje varen

We blijven even in het water thema. Weinig mensen weten van de bijzondere roeiboottochten die vanaf het idyllische theehuis richting de Dr. Kuyperstraat gemaakt kunnen worden. Ervaar tevens vanaf het water het pronkstuk van het Westbroekpark, het Internationale Rosarium, een rozentuin waarin tussen juni en oktober duizenden rozen bloeien. En dat allemaal op eigen spierkracht!

Of misschien lekker fietsen en wandelen door de duinen? De zeelucht opsnuiven, wind door je haren, bewegen, het is de ideale mix van elementen om je zomervakantie tot een succes te maken! En je kan altijd onze tips en agenda in de gaten blijven houden om van alles in Scheveningen op de hoogte te zijn.

Delen

Bekijk ook deze tips

Oudejaarsmarkt

Wandel het laatste weekend van december even langs De Pier voor de markt van het jaar! Gezellige kraampjes, lekker eten en struinen over de boulevard. Zaterdag 29 en zondag 30 december organiseert Kreativ Events deze knaller van een markt!

Lees verder

Een pop up met passie

​Velen hebben wel eens in de huiskamer van Dirk gegeten, of je kent hem misschien als Durq. Koken kan hij als de beste, en we zijn dan ook zielsgelukkig dat hij de huiskamer van Jorplace met zijn kookkunsten verwarmt. Schuif eerst even aan tafel voor wat leesvoer!

Lees verder

Ronnie Flex & 200 By the Sea!

Scheveningen zal weer swingen op zijn grondvesten eind september. Want er is een nieuw muziekfestival ter ere van het 200 jarig bestaan van Scheveningen; een groots Feest aan Zee dus. De line up was al te gek, maar er zijn weer namen bekend gemaakt en die maken het feest aan zee compleet!

Lees verder