Renovatie Boulevard Scheveningen

Scheveningen is al 200 jaar een buitengewone plek aan zee. Het hart van de badplaats wordt nu vernieuwd voor de toekomst. Gemeente Den Haag en Heijmans renoveren de boulevard voor het Kurhaus. Ondertussen bezoek jij gewoon je favoriete plek. Blijf BUITENGEWOON genieten. Scheveningen kijkt naar je uit!

Over de renovatie

De boulevard tussen De Pier en Museum Beelden aan Zee wordt ruim 10 meter breder een stuk groener. Ook komt er een centraal plein voor het Kurhaus met een tapijt van natuursteen bestrating en bijzondere verlichting. Een nieuwe 30 meter brede trap en twee nieuwe hellingbanen verbinden de boulevard direct met het zand . De renovatie duurt tot de zomer van 2025.

Je kunt gewoon flaneren (wandelen) over de boulevard van noord naar zuid én al je favoriete terrassen en attracties blijven open en bereikbaar. Laat je bovendien verrassen door buitengewone programmering.

 

Te beleven tijdens de renovatie

Scheveningen kijkt naar je uit! Kom GEWOON genieten van de frisse zeelucht, een versgebakken visje of de zonsondergang. Geniet van BUITEN op het strand, op het terras of neem een duik in de zee. Zoek de fun en gezelligheid op van het uitgaansleven. De agenda is 365 dagen bomvol. Tijdens de renovatie zijn er regelmatig BUITENGEWONE extra activiteiten.

Buitengewone beelden

Ontwerp van de nieuwe boulevard met een trap voor het Kurhaus (Foto: gemeente Den Haag)

Scheveningen kijk naar je uit! Zomer 2024 (Foto: Arnaud Roelofsz)

De boulevard anno nu op een mooie zomerdag (Foto: Hugo Wolf, The Hague & Partners)

De oude boulevard ca 1901 (Foto: Haags Gemeentearchief)

Boulevard bij avond (Foto: Arjan de Jager, The Hague & Partners)

Het oude Wandelhoofd (pier) Wilhelmina lag tot 1943 direct voor het Kurhaus. (Foto: Haags Gemeentearchief)